wijdt zijn leven aan het full time knippen van haar. Hij is een kalende man van middelbare leeftijd met een voorliefde voor haar. Hij ziet er voortdurend verward uit en beweert steeds dat hij kaal wordt. Hij was een vaste klant bij de dameskapper tot hij werd ontslagen omdat hij herhaaldelijk de neus van een klant had gebroken. Nu blijft hij de salon bezoeken.

Het verhaal houdt niet op bij meneer Veenendaal. Zijn zoon groeit op tot een beroemde kapper in British Columbia, Canada. Hij opende zijn kapsalon nadat hij vanuit Virginia in de Verenigde Staten naar de provincie was verhuisd. Nu zijn er niet zoveel herenkappers meer in Vancouver Island, BC, maar de Veenendaalse kapsalon is nog steeds even populair als vroeger. Vroeger kwamen mensen naar deze salon voor reparatiewerkzaamheden aan hun hoeden en hoofddeksels. Ook de bedrijfssieraden zijn beroemd, waaronder de handgemaakte parelringen, die als accessoires voor het haar worden geplet en opgesierd.

Uitbreiding van de mogelijkheden

Een ander opmerkelijk aspect van deze kapsalon is dat ze voor bijna iedereen toegankelijk is. In tegenstelling tot kapsalons die zich alleen richten op de rijken der aarde, biedt deze salon elke week lessen aan mensen uit alle lagen van de bevolking. Niet alleen dat, Veenendaal gaat er prat op de gemeenschap haar diensten aan te bieden, waardoor een warme en poezelige omgeving ontstaat elke keer als iemand een bezoek brengt. Vancouverite klampt zich vast aan deze salon en Evergreen Reconstruction vergeet niet bepaald hun roots als esthetici voor de Oddities.

Zelfs als je geen beroemdheid bent, zal deze salon je helpen je zo te voelen. Het personeel is vriendelijk en meegaand. En de producten zijn van topklasse, gemaakt door kunstenaars die een grondige kennis hebben van hoe kapsels de kenmerken en persoonlijke voorkeuren van elke gebruiker aanvullen. Het personeel biedt bijvoorbeeld adviesdiensten aan om uit te leggen hoe het was- en stijlproces in zijn werk gaat om het elke klant gemakkelijk te maken. Het personeel legt ook uit of de lucht te droog is of dat de föhn te heet is. Ze maken duidelijk dat er lessen worden gegeven over hoe klanten zich moeten gedragen terwijl ze hun haar laten stylen.

Ongerust door de voortdurende onderbrekingen tussen de knipbeurten door, helpt het salonpersoneel de klanten te ontspannen en te genieten van het rustige moment waarin ze zich bevinden. Ze kunnen met de klant praten over dingen waarbij alle stress en het wachten wordt vergeten. De klant hoeft tenslotte niet de hele dag in de salon te zijn terwijl iemand aan hem werkt.

Vanaf het begin der tijden hebben vrouwen hun haar verzorgd. In de tempels van het oude Egypte gebruikten vrouwen boomvormen om hun hoofd te versieren. In recentere tijden werd as uit vulkanisch gesteente geperst om rode en zwarte “blonde” haarverf te maken. Ook toen was stralend haar van vitaal belang voor de Egyptische economie. cafetaria en realisme maakten schoonheid tot een symbool van kantoorpersoneel. De opvallende en kleurrijke kleding die de ogen van de klassieke Griekse godenbeelden versierde, creëerde een godenuitstraling die eindigde met kleding gelijkend op die van de goden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.