Stylist, soms ook schoonheidsspecialiste genoemd, is een persoon die haar in model brengt of knipt. De werkgelegenheid voor haarstylisten neemt vooral toe omdat het inkomen goed is en er goede secundaire arbeidsvoorwaarden worden geboden.

Haarstylisten zijn over het algemeen mensen die graag mensenhaar stylen. Zeer weinig mensen houden ervan dierlijk haar te stylen en doen dat zeker niet op regelmatige basis. Zeer weinig mensen houden van het idee om hun eigen haar te knippen. Maar eens in de zoveel tijd dient het onverwachte schoonheidsscenario zich aan en ontstaat de behoefte om haar te knippen. vooral voor dit soort situaties is er een haarstylist.

Het is niet zeker hoe breed het beroep van haarstylist is. Hoewel het duidelijk is dat professionele haarstylisten bekender zijn dan het onderwijzend personeel, is het mogelijk dat de laatsten minder deskundig zijn op bepaalde gebieden. Het hoofd van de school plaagde mijn krullende haar en vroeg haar wat ze zou doen als ik ouder was. Het antwoord van haar was: “Je hebt helemaal gelijk”.

Met een zwaai van mijn hand bewoog ik naar het krullende haar op mijn hoofd en zei: “Doe wat je wilt doen kapper.

Ze trok suggestief haar wenkbrauwen op en zei met een glimlach op haar gezicht: “Nee, ik denk het niet.

Het was verwarrend, maar ik nam niet eens de moeite om uitleg te vragen, omdat ik al wist wat ze bedoelde. Ik draaide mijn krullende haar in de rondte en keek haar uitdrukkingsloos aan.

Eerst dacht ik dat ze gewoon gek was. Zij was zeker niet de eerste persoon aan wie ik zou denken in zo’n situatie. De vreemden in mijn leven reageerden meestal op dergelijke situaties met een soort unanieme uitspraak: “Je bent zo’n mongool, ga weg!

Maar drie jaar later zou diezelfde vrouw, samen met haar vriend en drie anderen, mijn beschermster, vriendin en, ik heb ongelooflijk geluk, nog steeds mijn schoonheid worden.

Schoonheid is dus de eigenschap van een mooi persoon, punt uit.

Vanuit dit gezichtspunt bestaat er eigenlijk geen juiste of onjuiste definitie van schoonheid. Het is juist om te zeggen dat een mooi persoon iemand is die door anderen wordt gewaardeerd en beschermd. Bescherming en liefde zijn echter irrationeel exclusief. Bescherming werkt het best wanneer de persoon in kwestie karaktergebreken en/of lichamelijke misvormingen heeft. Daarom kan een persoon niet mooi zijn als hij/zij lelijk is. veel mensen gaan naar een beautysalon om zich mooier te maken.

Lees meer:
Pedicure Rotterdam

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.