Massagetherapie is een manier van genezen en het bevorderen van lichamelijk en geestelijk welzijn. Zij kan grofweg worden onderverdeeld in manuele therapie, die alle soorten aanrakingstherapieën omvat, en somatische therapie, waarbij actieve lichaamsbewegingen door een stimulans tot Overture worden gestimuleerd.

Massagetherapie wordt aanvaard door de medische, fysische en fysiologische beroepen. Het is een belangrijk aspect van de meeste andere medische therapieën, omdat de voordelen worden vergroot door de interactie met het lichaam; een stevige massage kan een van de beste manieren zijn om te ontspannen en stress te verminderen.

Er zijn drie soorten massagebehandelingen, naar gelang van hun aard en de gebruikte technieken.

Acupressuur – dit type massage richt zich op de stimulatie van de aandrijving van spieren en weke delen. Er wordt ook gewerkt aan de circulatie van het bloed en het spier- en skeletstelsel.

Aromatherapie – dit type massage richt zich op de energiestromen van het lichaam en de emotionele en mentale reacties van het individu op verschillende situaties, of het nu gaat om een troostende of traumatische gebeurtenis.

Massagetherapie – bij dit type behandeling worden bepaalde oliën en massagetechnieken gebruikt om de doorbloeding te verbeteren en het zenuwstelsel te stimuleren, wat ontspanning en positieve energie brengt.

Veel mensen ondergaan thuis massages omdat het de gespannen en vermoeide spieren ontspant en de ontspannen spieren spant, wat leidt tot een energieker gemoedstoestand en een betere slaap. Voor een aantal mensen zijn er ook voordelen verbonden aan kuurbehandelingen, met name de Zweedse massage. In het verleden werd de enige optie voor dergelijke mensen geboden door professionals, die alleen beperkte en dure technieken aanboden. Nu, met de vooruitgang van verschillende soorten massages, kunnen spabehandelingen nu ook thuis worden gegeven. Er kan een rijke verscheidenheid aan voetmassagetechnieken worden toegepast en elke spier van het lichaam kan worden aangepakt, waardoor de bloedcirculatie effectief en snel wordt verbeterd.

De voordelen van een kuurbehandeling zijn als volgt:

– Ontspanning en stressvermindering – dit type ontspanningsmassage verbetert de bloedcirculatie in het lichaam, en zorgt voor een algemene verbetering van iemands toestand van welzijn.

– Stressbeheer – het gebruik van spa-behandelingen kan ook ten goede komen aan stressslachtoffers; hun reacties op stress kunnen worden verminderd door talrijke soorten massage, met name de aromatische, voetmassage, die gericht is op verschillende gebieden zoals het hart, de botten en de gewrichten, verouderd met sondes die in de huid prikken.

– Pijnbestrijding – hoewel massagetherapie niet onmiddellijk een remedie tegen pijn is, vermindert het wel de pijn omdat de techniek het gebied waar de behandeling wordt gegeven, dekt.

– Verlicht spierspanning – toxines, stof en bacteriën opgehoopt door poseurs leiden meestal tot stijfheid, benauwdheid en pijn. In deze spabehandeling wordt speciale druk uitgeoefend om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen, en dit resulteert in het verlichten van spierspanning.

– Ontspant de geest – door het hoofd en de nek, de boven- en de onderkant van het hoofd te masseren, worden ook gewenste veranderingen in de gemoedstoestand teweeggebracht. De geest wordt ook gestoord door de veelvuldige herhaling van de opwekkers, die op hun beurt ontspannen en ontstresst achterlaten.

spa-behandelingen zijn doeltreffend en gemakkelijk, omdat ze volledig niet-invasief zijn en een gewoonte vormen. Hoewel het in verschillende vormen komt, de mechanische en de aromatische, die beide effectieve verlichting van pijn en stress bieden. Als u ontspanning, gezondheid en een ontspannen geest wilt, ofporate spa-behandelingen in uw dagelijkse routine.

Lees meer:
Mindfulness Tilburg

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.