Maatpakken Amsterdam

Bovendien, wat voor soort kledingstuk kan op maat gemaakt worden? Wat wij maatwerk noemen, is wanneer een klant ons een vooraf ontworpen kledingstuk toezendt dat wij aanpassen aan de maat en de vorm van de klant. De confectie-industrie is dus gewoon een gereorganiseerde en bijgewerkte versie van de confectie-industrie. Er is sprake van maatwerk wanneer kledingstukken op maat van de klant worden gemaakt om te voldoen aan de unieke vereisten van het individu.

Het grootste verschil tussen maatwerk en confectiekleding is dat de stoffen worden gekozen na alle metingen, niet in het eerste stadium. Ook in het eerste stadium hebben de fabrikanten slechts een verwachting van hoe het uiteindelijke kledingstuk zal zijn. Ervoor zorgen dat de volumes groot genoeg zijn na het uitbrengen van het eerste monster is een teken van voorspelbaarheid. Een goede kleermaker kan alleen een belofte doen, hij kan niet een artikel maken en dan, wanneer het wordt besteld, volgens die belofte kunnen leveren.

Het is heel anders dan confectiekleding, waarbij er geen vaste originaliteit in het ontwerp zit, het kledingstuk in een reeks maten, ontwerpen en patronen wordt geleverd en naar behoefte kan worden nabesteld, veranderd of opnieuw gestyled. Ik ben onlangs teruggekeerd van de show in Milaan van een van de grootste modehuizen, Gucci, en nadat ik een aantal op maat gemaakte kledingstukken had afgeleverd, was het duidelijk dat niet alleen de bruikbaarheid was toegenomen, maar dat ook de kwaliteit en de standaard aan de Gucci-normen voldeden. De modehuizen doen op hun beurt een aantal concessies op het gebied van snit en ontwerp om de kleding meer geschikt te maken voor hun klanten. Dit punt werd nog versterkt toen ik met een kleermaker sprak die zei: “Ja, wij maken kleding op maat, maar onze klanten bestellen niets anders tenzij het maatwerk is.”

De term “op maat gemaakt” kan dus op elk kledingstuk van toepassing zijn: confectiekleding, maatkleding, confectiekleding maar geen maatkleding, confectiekleding maar geen perfect op maat gemaakte kleding, confectiekleding met de vrijheid om te variëren, confectiekleding. In mijn ogen zijn er twee soorten op maat gemaakte kleding: (1) waarbij de klant een specifieke meting heeft gedaan en (2) waarbij de klant zijn eigen maten heeft opgemaakt, een zogenaamde “bespoke Tailor”. Er is een derde categorie van op maat gemaakte kleding: (3) waarbij de klant alle artikelen heeft gekozen en alle artikelen heeft besteld precies zoals hij ze wil hebben.

Maakt het uit hoe precies de maten zijn of dat de pasvorm perfect is? Niet echt. Een kleermaker op maat is een meester op het gebied van kleermakerij en de maten worden opgemaakt zoals een lichaam eruit zou moeten zien. Het enige wat nodig is, is een gedetailleerde beschrijving van de outfit en een ervaren professional om het voor elkaar te krijgen. Beschouw een maatpak als een duur kledingstuk en het zal (hoogstwaarschijnlijk) opnieuw op maat moeten worden gemaakt voor een perfecte pasvorm en ontwerp. Het is duur en zal zeker duur aanvoelen en er duur uitzien draag het meerdere keren voordat het versleten is. Wanneer u goed geld betaalt voor kleding en het is belangrijk om de pasvorm goed te krijgen bij een Kleermaker, overweeg dan deze punten:

  1. Dit is een belangrijk punt. Veel kleermakers zullen zeggen dat zij op maat maken, maar dit is niet hun werkelijke methode om dit te doen. Een echt maatpak wordt meestal gemaakt zonder het originele patroon, waarbij de klant zelf de balans moet vinden tussen de lichaamsmaten en de maten van het kledingstuk.1. Heeft de koper zijn pak ooit laten aanpassen, bijvoorbeeld een jasje is te groot, te klein, veel te lang, of veel te kort. Zal hij het kledingstuk kopen? Denk eraan “dit kost geld” dus als er een probleem is, koop het dan, beter om het in een eerder stadium aan te pakken.2. Heeft de winkel banden met de winkelstraat, hebben ze invloed of volgen ze alleen trends? Verkopen ze alleen kleding? Hoe verdelen ze hun voorraad? 3. Zijn al hun stoffen geïmporteerd, meestal betekent dit dat het een merknaam is, waar komen ze vandaan? 4. Zijn de prijzen gewoon te hoog? U wilt uw geld uitgeven aan kleding die u draagt en waarin u zich zelfverzekerd en gelukkig voelt. Maar de prijs is meestal een factor van misvatting, vraag de verkoopmedewerker gewoon om advies of ze u kunnen adviseren over een goede prijs.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.